6/2/13

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 06/02/2013

Η ύπαρξη διαφωνίας μεταξύ της κυπριακής πλευράς και της PIMCO καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του ΔΗΣΥ και του επιτελείου του κ. Αναστασιάδη ότι τάχα δόθηκε λευκή επιταγή στην PIMCO. Δεν θα προσπαθήσουμε, βέβαια, να πείσουμε την ηγεσία του ΔΗΣΥ και τον κ. Αναστασιάδη περί του αντιθέτου. Αυτοί, ήδη, έχουν αποφασίσει να υιοθετήσουν την έκθεση της PIMCO κατά τον ίδιο τρόπο που είχαν υιοθετήσει το Μνημόνιο της Τρόικα ζητώντας την άρον άρον υπογραφή συμφωνίας, πριν καν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση επʼ αυτού.
Είναι φανερό ότι ΔΗΣΥ και Αναστασιάδης επίμονα προσπαθούν να καλύψουν εκείνες τις διοικήσεις των τραπεζών που ευθύνονται για το οικονομικό έγκλημα σε βάρος της Κύπρου. Είναι οι τράπεζες που αγόρασαν ελληνικά ομόλογα, είναι οι τράπεζες που παραχώρησαν επισφαλή δάνεια δισεκατομμυρίων ευρώ, είναι οι τράπεζες που ξεγέλασαν τους πολίτες με τα αξιόγραφα. Η ηγεσία του ΔΗΣΥ και ο κ. Αναστασιάδης τις καλύπτουν.
Είναι φανερό ότι ΔΗΣΥ και Αναστασιάδης χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να ανέλθουν στην εξουσία. Φορτώνουν στην Κύπρο ευθύνες που δεν έχει και αυτό υποσκάπτει τη δυνατότητα της χώρας μας να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της. Έτσι έκαναν το 2004, έτσι κάνουν και τώρα.