22/1/13

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Α.Φ.Η.Σ. Κύπρου 22/01/2013

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Ανακύκλωσης Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών Κύπρου (Α.Φ.Η.Σ.) κ. Κρις Χριστοδούλου.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Χριστοδούλου ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για τη δράση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Α.Φ.Η.Σ. και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι κατά το 2012 έχουν τοποθετηθεί άνω των 2000 κάδων ανακύκλωσης μπαταριών ανά την Κύπρο. Αναφερόμενος στο θέμα της προώθησης της ανακύκλωσης μπαταριών, υπογράμμισε ότι κατά καιρούς διεξάγονται διάφορες ενημερωτικές εκδηλώσεις και ζήτησε τη στήριξη του Υπουργείου Γεωργίας ώστε να προωθηθεί περαιτέρω η δράση αυτή στην Κύπρο.

Ο κ. Υπουργός είπε ότι το Υπουργείο Γεωργίας επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τέτοιου είδους δράσεις και το αρμόδιο Τμήμα – το Τμήμα Περιβάλλοντος – επεξεργάζεται ήδη ιδέες για ενημερωτικές εκστρατείες, οι οποίες θα συνδράμουν στην πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της ανακύκλωσης υλικών. Τόνισε, τέλος, ότι όσον αφορά την ανακύκλωση μπαταριών θα πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος ώστε από κοινού να διοργανωθούν παρουσιάσεις και εκδηλώσεις, οι οποίες θα στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού και ειδικότερα των νέων.