22/1/13

Δηλώσεις της Υπουργού Υγείας κας Ανδρούλας Αγρότου για τα περιστατικά AIDS που αφορούν ανήλικους 22/01/2013

Ένα περιστατικό ιού του AIDS, το οποίο αφορά ανήλικο άτομο διαγνώσθηκε πρόσφατα στην Κύπρο.
Αυτό επιβεβαίωσε η Υπουργός Υγείας κα Ανδρούλα Αγρότου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά την ολοκλήρωση στρογγυλής τραπέζης για θέματα που αφορούν τον καρκίνο. Σημείωσε, παράλληλα, ότι ενημέρωσε άμεσα τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού για το εν λόγω περιστατικό.

Η Υπουργός Υγείας ανέφερε παράλληλα ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο του Κέντρου Υποστήριξης Φορέων του ιού AIDS (ΚΥΦΑ) κα Στέλλα Μιχαηλίδου, η οποία, όπως ανέφερε, έδωσε χθες την πληροφορία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι υπάρχουν και άλλοι νεαροί οι οποίοι διαγνώστηκαν ως φορείς της νόσου.

«Πληροφορήθηκα από την κα Μιχαηλίδου ότι τα περιστατικά αυτά αφορούν ξένους υπηκόους και ότι δεν διαγνώσθηκαν στην Κύπρο» ανέφερε η κα Υπουργός, επισημαίνοντας ότι η κα Μιχαηλίδου θα μπορούσε να ενημερώσει το Υπουργείο για τα εν λόγω περιστατικά. Ανέφερε μάλιστα ότι θα έχει σύντομα συνάντηση με την Πρόεδρο του ΚΥΦΑ για σκοπούς καλύτερου συντονισμού.

Η κα Αγρότου σημείωσε ότι το AIDS είναι ένα δηλωτέο νόσημα και ότι βάσει νομοθεσίας οποιοσδήποτε γιατρός κάνει διάγνωση ότι κάποιος πάσχει από αυτή την ασθένεια, πρέπει να το δηλώνει στο Υπουργείο Υγείας.

Καταλήγοντας η κα Υπουργός τόνισε ότι το Υπουργείο Υγείας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ενημερώνεται για τα περιστατικά AIDS τα οποία δεν διαγιγνώσκονται στην Κύπρο.