3/7/12

Εκδήλωση στις Βρυξέλλες προς τιμήν της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ στα πλαίσια της Κυπριακής Προεδρίας 03/07/2012

Στα πλαίσια της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία ο Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην ΕΕ Αντισυνταγματάρχης Παναγιώτης Περικλέους παρέθεσε χθες, στις Βρυξέλλες, δεξίωση προς τιμήν της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ.

Στη δεξίωση παρευρέθηκαν Στρατιωτικοί Αντιπρόσωποι των κρατών μελών της ΕΕ, των υπό ένταξη κρατών, του ΝΑΤΟ και τρίτων χωρών, καθώς και επικεφαλής διαφόρων υπηρεσιών της ΕΕ που ασχολούνται με θέματα Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας.

Της δεξίωσης προηγήθηκε κανονική συνάντηση της Στρατιωτικής Επιτροπής, της οποίας προήδρευσε ο Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος της Κύπρου λόγω της απουσίας του Μόνιμου Προεδρεύοντος Σουηδού Στρατηγού Hakan Syren. Στην εναρκτήρια ομιλία του ο κ. Περικλέους υπογράμμισε ότι επιδίωξη της Κυπριακής Προεδρίας δεν είναι η εξυπηρέτηση εθνικών πολιτικών αλλά ή εξυπηρέτηση της κοινής πολιτικής και των συμφερόντων της ΕΕ στον τομέα της ασφάλειας και άμυνας.

Η Στρατιωτική Επιτροπή είναι το υψηλότερο στρατιωτικό όργανο που έχει συσταθεί στο πλαίσιο του Συμβουλίου. Κατευθύνει όλες τις στρατιωτικές δραστηριότητες της ΕΕ και παρέχει στην Επιτροπή Πολιτικής και Ασφάλειας συμβουλές και συστάσεις σχετικά με στρατιωτικά θέματα. Η Επιτροπή απαρτίζεται από τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων των κρατών μελών οι οποίοι εκπροσωπούνται τακτικά από τους Μόνιμους Στρατιωτικούς Αντιπροσώπους τους.

Αρχή