3/7/12

Συνάντηση της Υπουργού Εσωτερικών με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο 03/07/2012

Σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (ΕΥΥΑ) δρα Robert Visser, η Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου συζήτησε, μεταξύ άλλων, θέματα πολιτικής της ΕΕ για το Άσυλο. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, ανταλλάγηκαν απόψεις και εισηγήσεις για διάφορα ζητήματα που αφορούν τις πολιτικές της ΕΕ σχετικά με το Άσυλο, καθώς και για τις εξελίξεις στη Συρία.


Η κα Μαύρου παρουσίασε στον δρα Visser τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ στους τομείς των Εσωτερικών Υποθέσεων, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις για την ολοκλήρωση του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου (ΚΕΣΑ).


Η κα Υπουργός και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΕΥΥΑ αντάλλαξαν επίσης απόψεις για το ζήτημα του Μηχανισμού Έγκαιρης Προειδοποίησης, Ετοιμότητας και Διαχείρισης Κρίσεων ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στην πρόταση για αναδιατύπωση του Κανονισμού του Δουβλίνου, με στόχο την αποτροπή ανεπιθύμητων καταστάσεων σε κράτη μέλη που δέχονται πιέσεις στα συστήματα ασύλου.