3/7/12

O Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Καμπιού Φαρμακά 03/07/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο Υπουργείο Γεωργίας, με τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Καμπιού Φαρμακά κ. Νίκο Ιωάννου, στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η αίτηση της κοινότητας προς τη Μονάδα Εφαρμογής του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για χρηματοδότηση κατασκευής Μονοπατιού Μελέτης της Φύσης και αναστύλωσης δύο γεφυριών. Ο κ. Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Ιωάννου ότι και οι δύο αιτήσεις βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης.
Αναφορικά με το θέμα που έθεσε η κοινότητα για προστασία των αιωνόβιων δέντρων, ο κ. Υπουργός είπε ότι λειτουργοί του Τμήματος Δασών θα επισκεφθούν σύντομα την περιοχή Καμπιού ώστε να εντοπίσουν και να αξιολογήσουν τα αιωνόβια δέντρα που υπάρχουν. Επίσης, σε σχέση με το θέμα της κατάσβεσης πυρκαγιών που μπορεί να προκύψουν στην περιοχή, αναφέρθηκε ότι κλιμάκιο του Τμήματος Δασών, το οποίο έχει επισκεφθεί την περιοχή, εισηγήθηκε όπως η κοινότητα προχωρήσει σε καθαρισμό της άγριας βλάστησης και σε εγκατάσταση πυροσβεστικών φωλιών. Ο κ. Υπουργός είπε ότι το Υπουργείο Γεωργίας θα ενισχύσει οικονομικά την κοινότητα στο θέμα της εγκατάστασης των πυροσβεστικών φωλιών.
Τέλος, στα πλαίσια των προσπαθειών για προστασία της βιοποικιλότητας στην περιοχή, ο κ. Αλετράρης έδωσε οδηγίες προς το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων να επισκεφθεί την περιοχή ώστε να βοηθήσει στη δημιουργία μικρών τεχνητών λιμνών.