3/7/12

Η Υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με βουλευτές της επαρχίας Κερύνειας 03/07/2012

H Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου, σε συνάντηση που είχε σήμερα στο γραφείο της με τους βουλευτές Κερύνειας κ.κ. Μάριο Μαυρίδη και Πάμπο Παπαγεωργίου και τον κοινοβουλευτικό συνεργάτη του βουλευτή κ. Σοφοκλή Φυττή, κ. Ανδρέα Νικηταρά, συζήτησε ζητήματα της ευρύτερης προσφυγικής πολιτικής.




Κατά τη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις για ζητήματα που άπτονται της ευρύτερης προσφυγικής πολιτικής του κράτους όπως η στεγαστική πολιτική και η στήριξη των κατεχόμενων κοινοτήτων. Συζητήθηκαν επίσης τρόποι αναπροσαρμογής και βελτίωσης της υφιστάμενης προσφυγικής πολιτικής. Μετά το πέρας της συνάντησης η κα Υπουργός δήλωσε: «Θα επανέλθουμε με στόχο να προσαρμόσουμε τις πολιτικές του κράτους που στηρίζουν μια μεγάλη ομάδα του πληθυσμού ώστε να ανταποκρίνονται όσον το δυνατό καλύτερα και στις ανάγκες που δημιουργούν οι δύσκολοι αυτοί καιροί».


Από την πλευρά τους οι βουλευτές χαρακτήρισαν τη συνάντηση εποικοδομητική, εξέφρασαν την ανησυχία τους για την αυξητική τάση των προσφυγών Ελληνοκυπρίων στην παράνομη επιτροπή αποζημιώσεων των κατεχομένων και επανέλαβαν έκκληση προς τον προσφυγικό κόσμο να μην προσφεύγει στην εν λόγω επιτροπή.