3/7/12

O Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πόλης Χρυσοχούς 03/07/2012



Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο Υπουργείο Γεωργίας, με τον Δήμαρχο Πόλης Χρυσοχούς κ. Άγγελο Γεωργίου, στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.



Κατά τη συνάντηση ο Δήμαρχος έθεσε το πρόβλημα από τις πλημμύρες και τις επακόλουθες καταστροφές σε γεωργικές καλλιέργειες στην κοιλάδα Πόλης Χρυσοχούς. Ο κ. Υπουργός είπε ότι το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων θα βοηθήσει τον Δήμο όσον αφορά την οριοθέτηση των ρυακιών ώστε τα νερά να καταλήγουν στη θάλασσα και όσον αφορά τη μελέτη για το σύστημα αποστράγγισης της κοιλάδας.

Αναφορικά με το αίτημα του Δήμου για τη δημιουργία Γραμμικού Πάρκου κατά μήκος της κοίτης του ποταμού, στα όρια του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς και των κοινοτήτων Χρυσοχού, Γουδί και Σκούλλη, έγινε ενημέρωση ότι στον σχεδιασμό του έργου έχουν ήδη εμπλακεί ενεργά το Τμήμα Περιβάλλοντος, το Τμήμα Δασών και το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων. Ο κ. Υπουργός σημείωσε ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά το σχεδιασμό του έργου εφόσον το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής που καλύπτει εμπίπτει στο δίκτυο Natura 2000 και πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Γεωργίας θα εξετάσει εντός του έτους την κάλυψη μέρους της δαπάνης από ειδικό κονδύλι που αφορά τη διαχείριση των περιοχών Natura 2000. Επίσης, ανέφερε, ότι στα πλαίσια του Γραμμικού Πάρκου μπορεί να ενταχθεί και η δημιουργία Βοτανικού Κήπου.

Τέλος, ανταλλάγησαν απόψεις σχετικά με το αίτημα του Δήμου για τη δημιουργία Μονοπατιού Μελέτης της Φύσης στην ευρύτερη περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς και αποφασίστηκε ότι το Τμήμα Δασών θα μελετήσει τις σχετικές εισηγήσεις του Δήμου.