28/2/12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στο Λουξεμβούργο

 
28/02/2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας αναχωρεί αύριο το απόγευμα για το Λουξεμβούργο όπου θα επισκεφθεί το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο το δεύτερο εξάμηνο του 2012.



Την Πέμπτη 1η Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Λουκά Λουκά, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Στέφανο Στεφάνου, τον Υφυπουργό Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη, τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Δημοκρατίας στην ΕΕ κ. Κορνήλιο Κορνηλίου και υπηρεσιακούς παράγοντες, θα επισκεφθεί το Δικαστήριο της ΕΕ, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου κ. Βασίλειο Σκουρή. Θα έχει, επίσης, συναντήσεις με Δικαστές τόσο του Δικαστηρίου της ΕΕ όσο και του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ.

Σε ειδική τελετή ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα παραδώσει στο Δικαστήριο της ΕΕ αντίγραφα τεσσάρων έργων τέχνης από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Λευκωσίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στην εαρινή Σύνοδο του Συμβουλίου της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί την 1η και 2 Μαρτίου.