28/2/12

* Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου *Ακούστε Ζωντανά / www.euro- Vouli.net

28/02/2012
Οι αναφορές του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Ντερβίς Ερογλου είναι προβοκατόρικες και απορρίπτονται ασυζητητί είπε απόψε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.



Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «οι δηλώσεις στις οποίες προέβη ο κ. Ερογλου μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνάντησης αποτελούν ασέβεια προς τον συνομιλητή του. Δεν γίνεται μόλις τελειώνει μια συνάντηση, ο κ. Ερογλου να προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις και να συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο.

Αυτή την ασέβεια ο κ. Ερογλου την δείχνει συχνά με τις δηλώσεις που κάνει με τις οποίες αστήρικτα και αυθαίρετα κατηγορεί την ελληνοκυπριακή πλευρά και τον συνομιλητή της για έλλειψη βούλησης. Δεν είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά που αθετεί δεσμεύσεις προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και υπαναχωρεί από συμφωνηθέντα. Είναι η τουρκοκυπριακή πλευρά.

Οι αναφορές του κ. Ερογλου στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ είναι προβοκατόρικες και απορρίπτονται ασυζητητί. Δεν μπορεί η τουρκική και η τουρκοκυπριακή πλευρά να επικαλούνται τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ όταν αυτές δεν αναγνωρίζουν δεκάδες ψηφίσματα του διεθνούς Οργανισμού σχετικά με την Κύπρο και το Κυπριακό».