10/1/14

Συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με τον επικεφαλής αντιπροσωπείας της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου


Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, συναντήθηκε χθες με τον επικεφαλής αντιπροσωπείας της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ECON) κ. Othmar Karas, o οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, στο πλαίσιο περιοδείας της ECON σε χώρες της ευρωζώνης που βρίσκονται σε προγράμματα χρηματοδοτικής στήριξης.


Οι κ.κ. Κασουλίδης και Karas συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ένεκα και της προηγούμενης μεταξύ τους συνεργασίας, κατά την οποία διετέλεσαν Αντιπρόεδροι στο Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον κ. Karas για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ενώ αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας, την πορεία εφαρμογής από την Κυπριακή Δημοκρατία του Μνημονίου με την Τρόικα, τις επικείμενες Ευρωεκλογές για ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς επίσης και για θέματα που αφορούν το Μέλλον της Ευρώπης.

________________


________________