25/6/14

Ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία του Κόμματος των Ζώων

Ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας
δέχθηκε αντιπροσωπεία του Κόμματος των Ζώων


Όσα έχει υποσχεθεί η Κυβέρνηση για το θέμα της ευημερίας των ζώων θα γίνουν και προχωρούμε ήδη με αρκετά γοργούς ρυθμούς προς αυτή την κατεύθυνση, είπε σήμερα ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παναγιώτης Αντωνίου, ο οποίος δέχθηκε, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία του Κόμματος των Ζώων, με επικεφαλής τον Πρόεδρό του κ. Κυριάκο Κυριάκου.
Κατά τη συνάντηση, ο κ. Αντωνίου παρέλαβε, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, υπόμνημα του Κόμματος των Ζώων με πέραν των 40 χιλιάδων ηλεκτρονικών υπογραφών από την Κύπρο, αλλά και παγκόσμια, που καταδικάζουν τα φαινόμενα κακοποίησης των ζώων στην Κύπρο.

Επιδίδοντας το υπόμνημα, ο κ. Κυριάκου είπε ότι «το Κόμμα των Ζώων θα συνεργαστεί απόλυτα μαζί σας για την άμεση προώθηση της σύστασης ανεξάρτητου Φορέα για την ευημερία των ζώων, διότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα».

Πρόσθεσε επίσης: «Δυστυχώς, η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή. Δεν το λέμε μόνο εμείς, το λέει ο κόσμος. Δεχόμαστε αρκετά τηλεφωνήματα για πολλά και σοβαρά προβλήματα. Τα καταφύγια ζώων είναι γεμάτα, υπάρχει παράνομη εκτροφή ζώων, για αυτό και αναμένουμε ότι θα επισπευσθούν οι διαδικασίες και θα είμαστε στο πλευρό σας για να αλλάξουμε και την αρνητική εικόνα που εκπέμπει η Κύπρος στο εξωτερικό. Έχουν μαζευτεί 40 χιλιάδες υπογραφές από όλη την Ευρώπη με σχόλια που δεν περιποιούν τιμή στη χώρα μας αναφορικά με το θέμα αυτό. Γνωρίζουμε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Προέδρου της Δημοκρατίας και αναμένουμε ότι σύντομα θα προχωρήσετε στην προώθηση» επίλυσης των προβλημάτων.

Από την πλευρά του ο κ. Αντωνίου διαβεβαίωσε ότι «όσα έχουμε υποσχεθεί για το θέμα της ευημερίας των ζώων θα γίνουν και προχωρούμε ήδη με αρκετά γοργούς ρυθμούς στην επεξεργασία των διάφορων δεδομένων ώστε να κάνουμε αυτό που θα είναι καλύτερο για το μέλλον».

Ο κ. Αντωνίου διαβεβαίωσε επίσης για το έντονο ενδιαφέρον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στο θέμα της προστασίας και της ευημερίας των ζώων και την αποφασιστικότητά του να παταχθούν τα φαινόμενα της εγκληματικής συμπεριφοράς απέναντι τους.

____________