25/6/14

Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για κατάργηση των δύο Κοινοτικών Συμβουλίων Κολοσσίου και ίδρυση ενιαίας κοινότητας

Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για κατάργηση
των δύο Κοινοτικών Συμβουλίων Κολοσσίου και ίδρυση ενιαίας κοινότητας


Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρία, στη βάση πρότασης του Υπουργού Εσωτερικών, αποφάσισε την κατάργηση των δύο Κοινοτικών Συμβουλίων Κολοσσίου, Ενορίας Αποστόλου Λουκά και Ενορίας Αποστόλου Ανδρέα, και την ίδρυση νέας ενιαίας κοινότητας με την ονομασία «Κολόσσι», της οποίας τα διοικητικά όρια περιλαμβάνουν τις διοικητικές περιοχές των υπό αναφορά κοινοτήτων.

Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στηρίχθηκε, κυρίως, στο γεγονός ότι η ύπαρξη δύο Κοινοτικών Συμβουλίων διαχρονικά δημιούργησε σωρεία προβλημάτων και συγκρούσεων μεταξύ των δύο Αρχών, αλλά και των ιδίων των κατοίκων πολλές φορές, με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, και την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το σύνολο των κατοίκων. Λήφθηκε, επίσης, υπόψη, το γεγονός ότι ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Ενορίας Αποστόλου Ανδρέα υπέβαλαν γραπτώς τις παραιτήσεις τους στον Υπουργό Εσωτερικών στις 19/6/2014, οι οποίες έγιναν αποδεκτές. Προηγήθηκε το αυθαίρετο κλείσιμο των Γραφείων του εν λόγω Κοινοτικού Συμβουλίου από τον μέχρι τότε Πρόεδρό του.

Υπό το φως των πιο πάνω, ο Υπουργός Εσωτερικών, με Διάταγμα που θα δημοσιευθεί στην επόμενη έκδοση της Επίσημης Εφημερίδας της Δημοκρατίας, την ερχόμενη Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014, διόρισε το Κοινοτικό Συμβούλιο της Ενορίας Αποστόλου Λουκά ως Κοινοτικό Συμβούλιο Κολοσσίου, με θητεία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016, οπόταν θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης.

______________