18/11/13

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναχωρεί για την Αθήνα αύριο το απόγευμα





Η προγραμματισμένη για αύριο το πρωί αναχώρηση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων  κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου για την Αθήνα, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας, μετατίθεται για αύριο το απόγευμα (ώρα 5.15 μ.μ.), λόγω της κηδείας του αείμνηστου πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και πρώτου Προέδρου της Βουλής Γλαύκου Κληρίδη. 



Η επίσκεψη εργασίας του κ. Ομήρου θα γίνει με αφορμή πρόσκληση για να μιλήσει σε εκδήλωση που συνδιοργανώνουν το βράδυ της 20ής Νοεμβρίου η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με τίτλο: «53 χρόνια πορείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, με επάλληλες συνομωσίες και παγίδες. Οι προοπτικές για ένα καλύτερο μέλλον».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Ομήρου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά. Θα έχει επίσης συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη και με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

Τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων συνοδεύουν η Γενική Διευθύντρια της Βουλής κα Βασιλική Αναστασιάδου, ο Διευθυντής του Γραφείου του κ. Αντώνης Κουταλιανός και η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κα Εύη Χατζηγιάννη.  

Ο κ. Ομήρου επιστρέφει στην Κύπρο το βράδυ της Πέμπτης, 21 Νοεμβρίου (ώρα 9.20 μ.μ.).

-----------------------