10/7/13

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την απόφαση του Δικαστηρίου για το Μαρί 10/07/2013

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη προχωρεί σε σειρά θεσμικών αλλαγών έτσι ώστε το θέμα της ανάληψης πολιτικών ευθυνών να μην είναι απλώς λόγια κενά περιεχομένου, είπε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπαδόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Δικαστηρίου σε σχέση με την υπόθεση στο Μαρί, είπε: «Η Κυβέρνηση σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις και δεν τις σχολιάζει. Ωστόσο, φαίνεται ότι από αυτή την απόφαση καταγράφεται από πλευράς κράτους, σύμφωνα πάντα με την απόφαση, ότι υπήρξε ένα σοβαρό έλλειμμα στη διαχείριση της όλης υπόθεσης, αλλά και πολιτικές ευθύνες.
Οι πολιτικές ευθύνες δεν αποδίδονται αλλά αναλαμβάνονται. Για αυτούς, ακριβώς, τους λόγους η Κυβέρνηση Αναστασιάδη προχωρεί και προτείνει σειρά νομοσχεδίων για να υπάρξουν εκείνες οι θεσμικές αλλαγές ώστε από εδώ και πέρα το θέμα των πολιτικών ευθυνών να μην είναι απλώς λόγια κενά περιεχόμενου, αλλά να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο».