10/7/13

Ανακήρυξη των θυμάτων της έκρηξης στη ναυτική βάση «Ε. Φλωράκης» σε ήρωες 10/07/2013

Η Κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα την ανακήρυξη των θυμάτων της έκρηξης της 11ης Ιουλίου 2011 στη ναυτική βάση «Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης» σε ήρωες.
Με απόφασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, αποφάσισε την απότιση φόρου τιμής στα θύματα της έκρηξης της 11ης Ιουλίου 2011 στη ναυτική βάση «Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, ανακηρύσσοντάς τους ήρωες.



Συγκεκριμένα, η απόφαση αναφέρει: «Το Υπουργικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη τη θυσία των θυμάτων της έκρηξης της 11ης Ιουλίου 2011 στη ναυτική βάση ‘Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης’ στο Μαρί, οι οποίοι με αυταπάρνηση προσέτρεξαν στην ακέραιη επιτέλεση του καθήκοντος για να εξασφαλίσουν τη ναυτική βάση, θέτοντας το χρέος υπεράνω της ζωής τους και προτάσσοντας την αγάπη προς την πατρίδα τους, αποφάσισε να τους ανακηρύξει ήρωες, ως ελάχιστη απότιση φόρου τιμής, προσφέροντας στις οικογένειές τους όλα τα ωφελήματα του επόμενου βαθμού που έχουν πάρει μετά θάνατον».

Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα όπως τα ποσά που θα παραχωρούνται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου (ΙΚΥΚ) σε όλα τα παιδιά των θυμάτων της έκρηξης της 11ης Ιουλίου 2011, καθώς και στα αδέλφια όσων θυμάτων δεν έχουν παιδιά, για σπουδές στην Κύπρο ή στο εξωτερικό, τόσο προπτυχιακές όσο και μεταπτυχιακές, αυξηθούν μέχρι δέκα χιλιάδες ευρώ ανά έτος.