10/7/13

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου 10/07/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μετά τη λήξη της συνεδρίας, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση στους δημοσιογράφους:

«Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα την τροποποίηση του Νόμου περί Φορολογίας του Εισοδήματος στο πλαίσιο των μέτρων που εξήγγειλε η Κυβέρνηση για επανεκκίνηση της οικονομίας.

Η τροποποίηση αφορά την παραχώρηση αυξημένης έκπτωσης μισθολογικών δαπανών από το φορολογητέο εισόδημα κατά 25% όταν υπάρχει εργοδότηση προσώπων τα οποία είναι εγγεγραμμένα στους καταλόγους ανέργων.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης τη σύσταση Επιτροπών Μηχανισμού Ελέγχου της κρατικής μηχανής, όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, για ενδυνάμωση των μηχανισμών ελέγχου με τη δημιουργία Επιτροπής Ελέγχου σε κάθε Υπουργείο.

Το προσωπικό των Υπηρεσιών αυτών θα πρέπει να τοποθετείται εκεί είτε από το υφιστάμενο προσωπικό του κάθε Υπουργείου ή και με αποσπάσεις από τα Τμήματα του Υπουργείου. Τέτοιες αποσπάσεις καθίστανται ευκολότερες με την προωθούμενη ενίσχυση της εναλλαξιμότητας στη Δημόσια Υπηρεσία, ώστε να μην απαιτηθεί η πρόσληψη νέου προσωπικού. Ως εκ τούτου θα δημιουργηθεί Μονάδα Εσωτερικού Έλεγχου σε κάθε Υπουργείο.

Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε σήμερα τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αγγλικής Σχολής. Πρόεδρος διορίζεται η κα Μάγδα Νίκολσον και μέλη οι Πάρης Χριστοδουλίδης, Νικόλας Ευσταθίου, Παρέτ Κουγουμτζιάν, Ανδρέας Λόρδος, Σενέρ Ελτζόλ, Γιώργος Αναστασίου, Κάτια Καλογέρη Δημητρίου, Μιχάλης Ασσιώτης και Ντόρις Παρασκευαΐδου».