10/7/13

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Γαλλίας 10/07/2013


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Κύπρο κ. Jean-Luc Florent.

Κατά τη συνάντηση ανταλλάγηκαν απόψεις για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, για θέματα που αφορούν τον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, καθώς και για τις διμερείς σχέσεις στους τομείς αρμοδιότητας των δυο Υπουργείων.
Οι κ.κ. Φωτίου και Florent μίλησαν επίσης για τα ζητήματα που είχαν τεθεί κατά τη συνάντηση των Υπουργών Άμυνας Κύπρου και Γαλλίας στις 20 Ιουνίου στο Παρίσι.
Συγκεκριμένα έθεσαν τις βάσεις για επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης των αποφάσεων, όπως αυτές συμφωνήθηκαν στο Παρίσι τον περασμένο μήνα, εν όψει και της ενδεχόμενης επίσκεψης του Γάλλου Υπουργού κ. Jean - Yves Le Drian στην Κύπρο. Η μια αφορά στην περαιτέρω ενεργοποίηση και αναβάθμιση της υφιστάμενης συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Η συμφωνία, μεταξύ άλλων, θα περιλάβει και πρόνοιες που σχετίζονται με τη θαλάσσια και ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Μίλησαν επίσης για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην προετοιμασία της συμφωνίας για την παραχώρηση διευκολύνσεων σε περίπτωση εκκένωσης Γάλλων υπηκόων από περιοχές όπου υπάρχουν εχθροπραξίες.
Ο Υπουργός Άμυνας και ο Πρέσβης της Γαλλίας επιβεβαίωσαν για ακόμη μια φορά το θετικό κλίμα συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών και εξέφρασαν την πολιτική βούληση όπως εργαστούν εντατικά για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δυο χωρών.