23/4/13

Έκπτωση στα δίδακτρα των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων 23/04/2013

Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κυριάκος Κενεβέζος είχε πρόσφατα συνάντηση με τους Προέδρους των Συμβουλίων των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Ανταποκρινόμενοι στην έκκληση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού για μείωση των διδάκτρων, οι Πρόεδροι των Συμβουλίων των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων αποφάσισαν να παραχωρήσουν ειδική έκπτωση 10% στα ήδη εγκεκριμένα δίδακτρα για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014. Με αυτό τον τρόπο όλοι οι φοιτητές θα έχουν μείωση τουλάχιστον 10% στα εγκεκριμένα δίδακτρα που πρέπει να καταβάλουν για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014. Η μείωση αυτή γίνεται παρά το γεγονός ότι τα Πανεπιστήμια δεν έχουν επιβάλει οποιαδήποτε αύξηση στα δίδακτρα από το 2010.

Ύστερα και από την πιο πάνω απόφαση, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ευχαριστεί και δημόσια όλα τα πανεπιστήμια της Κύπρου, δημόσια και ιδιωτικά, τα οποία συμβάλλουν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους, στην απάμβλυνση των προβλημάτων που προκύπτουν από την οικονομική κρίση:

• Το Πανεπιστήμιο Κύπρου.
• Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
• Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
• Το Πανεπιστήμιο Frederick.
• Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
• Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
• Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις.
• Το Πανεπιστήμιο UCLan-Cyprus.

Τα Πανεπιστήμια της Κύπρου προσφέρουν προγράμματα σπουδών τα οποία καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας και της αγοράς εργασίας. Με το άρτια καταρτισμένο ακαδημαϊκό τους προσωπικό, την υψηλών προδιαγραφών υποδομή που διαθέτουν και τη στήριξη που παρέχουν στους φοιτητές τους, τα κυπριακά πανεπιστήμια ενισχύουν την κυπριακή κοινωνία τόσο στον ακαδημαϊκό και επιστημονικό τομέα όσο και σε θέματα πολιτισμού. Σημειώνεται ότι οι τίτλοι σπουδών των κυπριακών Πανεπιστημίων είναι αναγνωρισμένοι.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, αναγνωρίζοντας την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης από τα Πανεπιστήμια μας, προτρέπει όλους τους ενδιαφερόμενους να τα επισκεφθούν και να ενημερωθούν από κοντά για τα προγράμματα σπουδών που προσφέρουν, τις υπηρεσίες προς τους φοιτητές, καθώς και την οικονομική στήριξη που παρέχουν (π.χ. υποτροφίες).

Τα Πανεπιστήμια της Κύπρου αποτελούν μια αξιόλογη επιλογή σπουδών η οποία μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες της κυπριακής, ευρωπαϊκής και διεθνούς κοινωνίας και να βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας του τόπου μας.