23/4/13

Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων Υπουργού Υγείας Δρ.Πέτρου Πετρίδη 24-30 Απριλίου 2013





Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων Υπουργού Υγείας Δρ.Πέτρου Πετρίδη
24-30 Απριλίου 2013

                                            
-------------

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013
09.00:Θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο νεοσύστατοΠαιδο-Ηπατολογικό Κέντρο που λειτουργεί στο Ιατρικό Κέντρο Έγκωμης,  με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Κύπρο του  Δρος. AlastairBaker, ειδικού Ηπατολόγου του King΄sCollegeHospital του Λονδίνου.
Η επίσκεψη του Δρος. Baker εντάσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας που υπογράφηκε τον Φεβρουάριο του 2012 μεταξύ του Μακάρειου Νοσοκομείου και τουΒρετανικού Νοσοκομείου. Κατά την παραμονή του στην Κύπρο ο Δρ. Bakerθα εξετάσει 50 Παιδιατρικούς ασθενείς με περίπλοκα  ηπατολογικά προβλήματα,  τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.

14.00: Θα παραστεί στην τελετή παράδοσης μικρού λεωφορείου από τον ΟΠΑΠ Κύπρου στην Παγκύπρια Οργάνωση  Νεφροπαθών. Το λεοφωρείο θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των νεφροπαθών και κυρίως των ασθενών που υποβάλλονται σε αιμμοκάθαρση. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

11.45: Θα έχει συνάντηση στο υπουργείο με τον Υπουργό Υγείας της Ελλάδας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο. Θα ακολουθήσει συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο υπουργείων στο πλαίσιο της οποίας θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών στον τομέα της υγείας(Αίθουσα Συνεδριάσεων Υπουργείου, 9ος όροφος)

13.20: Θα δώσει κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής  Αλληλεγγύης της Ελλάδας(Αίθουσα Συνεδριάσεων Υπουργείου, 9ος όροφος)

20.00: Θα κηρύξει την τελετή έναρξης του 4ου Παγκοσμίου Συνεδρίου ΑποδήμωνΙατρών και Βιοεπιστημόνων Ελλάδας και Κύπρου, στο ξενοδοχείο AphroditeHills στην Πάφο.

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

18.00: Θα απευθύνει χαιρετισμό στο Σεμινάριο της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου στο EliasBeachHotel, στη Λεμεσό.

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

15.00: Θα παραστεί σε εκδήλωση που διοργανώνει ο ΠΑΣΥΚΑΦ στο KanikaEliasBeachHotelστη Λεμεσό.