23/4/13

Συναντήσεις του Υπουργού Εξωτερικών στις Βρυξέλλες 23/04/2013

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης είχε σήμερα στις Βρυξέλλες σειρά συναντήσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κασουλίδης είχε στο Ευρωκοινοβούλιο ξεχωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών κ. Hannes Swoboda, τον Πρόεδρο της Υπεπιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας (SEDE), Γάλλο Ευρωβουλευτή του ΕΛΚ κ. Arnaud Danjean και την Πορτογαλίδα Ευρωβουλευτή των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών κα Ana Gomes, μέλος των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων (AFET) και Ασφάλειας και Άμυνας (SEDE).

Με τον Πρόεδρο των Σοσιαλιστών κ. Swoboda ο Υπουργός Εξωτερικών συζήτησε, κυρίως, το θέμα που προέκυψε με τις προσπάθειες για πρόσκληση Τουρκοκυπρίων «παρατηρητών» στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το ίδιο θέμα ήταν επίσης στην ατζέντα με την κα Ane Gomes, σημαντικό στέλεχος και συντονίστρια των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στην Επιτροπή Εξωτερικών του Ευρωκοινοβουλίου.

Με τον Πρόεδρο της Υπεπιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας κ. Danjean ο κ. Κασουλίδης συζήτησε, μεταξύ άλλων, το ενδιαφέρον και την πολιτική βούληση της κυπριακής Κυβέρνησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Συνεταιρισμός για την Ειρήνη».

Σήμερα το απόγευμα ο Υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για θέματα διεύρυνσης κ. Stefan Füle. Με τον κ. Füle, o κ. Κασουλίδης συζήτησε διάφορα θέματα σε σχέση με το Κυπριακό καθώς και την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει απόψε στο Λονδίνο, όπου αύριο θα έχει διάφορες επαφές και θα απευθύνει ομιλία στη Βουλή των Κοινοτήτων.