27/3/13

Ο Υπουργός Εμπορίου προήδρευσε σύσκεψης με φορείς του τουριστικού τομέα 27/03/2013

Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης προήδρευσε σήμερα ευρείας σύσκεψης με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) και τις ηγεσίες του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ) και του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΚΟΤ στη Λευκωσία, ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε:«Οι πρόσφατες εξελίξεις στον τόπο μας καθιστούν ξεκάθαρο ότι η σημασία του τουρισμού για την κυπριακή οικονομία είναι σήμερα ακόμη πιο ζωτική.

Την 1η Απριλίου εγκαινιάζεται η νέα τουριστική περίοδος, εν μέσω της οικονομικής κατάστασης που βιώνει η Κύπρος. Οι ενδείξεις για φέτος από όλες τις αγορές είναι ενθαρρυντικές, και αν τις επόμενες μέρες καταφέρουμε να ομαλοποιήσουμε την κατάσταση, τότε οι προοπτικές θα είναι ακόμη καλύτερες. Αποτελεί ευθύνη όλων μας να προστατέψουμε τον τουρισμό μας, ιδιαίτερα τη φετινή κρίσιμη χρονιά και πρέπει το ταχύτερο δυνατό να εκλείψει η όποια αβεβαιότητα ή ασάφεια όσον αφορά το κατά πόσο οι ξένοι οργανωτές ταξιδίων και οι επισκέπτες μας θα μπορούν να διεξάγουν ελεύθερα και απρόσκοπτα τις συναλλαγές τους.

Παράλληλα, είναι επείγον να διασφαλιστεί ότι οι συντελεστές της τουριστικής βιομηχανίας θα είναι σε θέση να προσφέρουν όλες τις υπηρεσίες που απαιτεί ο ξένος τουρίστας.

Απευθύνομαι, τέλος, και προς όσους διοργανώνουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο. Το δικαίωμα τους είναι απόλυτα σεβαστό. Η παράκληση όμως είναι η αποφυγή εικόνων ή ενεργειών οι οποίες δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις για τη χώρα μας στο εξωτερικό».

Τέλος, ο κ. Λακκοτρύπης ευχαρίστησε τους τουριστικούς φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη κατά την οποία, όπως τόνισε, έγινε μια πολύ χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων και λήφθηκαν κάποιες αποφάσεις οι οποίες χρήζουν άμεσης διαχείρισης.