27/3/13

Επίσκεψη εργασίας του Υπουργού Εξωτερικών της Σουηδίας στην Κύπρο 27/03/2013


Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας κ. Carl Bildt θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο αύριο, 28 Μαρτίου, σε συνέχεια επίσκεψής του στην Αθήνα.

Το Κυπριακό, διμερή θέματα, οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την οικονομική κρίση στην ευρωζώνη και οι προσπάθειες αντιμετώπισης της από την Κύπρο, θέματα Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, η ανασκόπηση των εξελίξεων στη Νότια Γειτονία, οι σχέσεις ΕΕ – ΝΑΤΟ, καθώς και άλλα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος θα βρίσκονται στο επίκεντρο της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών της Σουηδίας.

Ο κ. Bildt θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τoν Υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη, ενώ στη συνέχεια θα διεξαχθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών. Ακολούθως, οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κασουλίδης θα παραθέσει γεύμα εργασίας προς τιμήν του ομολόγου του, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν τρόποι ενίσχυσης των διμερών σχέσεων Κύπρου – Σουηδίας. Επιπλέον, θα εξεταστούν τρόποι ενίσχυσης των σχέσεων σε τομείς επιχειρηματικού ενδιαφέροντος και ενθάρρυνσης της τουριστικής ροής από τη Σουηδία.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Bildt θα αναχωρήσει από την Κύπρο το πρωί της 29ης Μαρτίου.