30/1/13

Δήλωση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους αναφορικά με τη διαχείριση του εργατικού κόστους των επιχειρήσεων

Με αφορμή την επιστολή που απέστειλε η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) στα μέλη της με ημερομηνία 28 Ιανουαρίου 2013 και επιστολή που απέστειλε το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) με ημερομηνία 29 Ιανουαρίου 2013 με αντικείμενο τη διαχείριση του εργατικού κόστους των επιχειρήσεων για το 2013, θα ήθελα να δηλώσω τα ακόλουθα:

Η κυπριακή οικονομία διέρχεται ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Ωστόσο, οι δυσκολίες αυτές δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για λήψη μονομερών αποφάσεων και για παραβίαση συμφωνημένων συλλογικών συμβάσεων. Θέματα που άπτονται των όρων και συνθηκών εργασίας συζητούνται πάντοτε στα πλαίσια του Κώδικα Εργασιακών Σχέσεων και μέσα σε αυτά τα πλαίσια καλούνται οι εργοδοτικοί σύνδεσμοι να ενεργούν, αποφεύγοντας αποφάσεις και πράξεις που δημιουργούν προβλήματα στην εργασιακή ειρήνη.

Το ξεπέρασμα των δυσκολιών απαιτεί κοινή προσπάθεια από όλες τις συνιστώσες της οικονομίας, με σεβασμό στον κοινωνικό διάλογο και στον Κώδικα Εργασιακών Σχέσεων.

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και εγώ προσωπικά είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε, πάντοτε στα πλαίσια του Κώδικα Εργασιακών Σχέσεων, στην εξεύρεση κοινά αποδεκτών ρυθμίσεων.