26/10/12

Συγχαρητήριο μήνυμα του Προέδρου της Βουλής προς την ελληνική ηγεσία 26/10/2012

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου απέστειλε σήμερα το πιο κάτω συγχαρητήριο μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά και τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη:

«Με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, σας απευθύνω θερμές ευχές για πρόοδο και εκπλήρωση όλων των ευγενών προσδοκιών του ελληνικού λαού.

Ο Κυπριακός Ελληνισμός μαζί με ολόκληρο το Έθνος στρέφει αυτές τις μέρες την καρδιά και τη σκέψη του στο ρωμαλέο ΟΧΙ του ελληνικού λαού, που οδήγησε στο δοξασμένο Έπος της Αλβανίας. Αψηφώντας αριθμητικές αναλογίες και ρεαλιστικούς υπολογισμούς, καταξίωσε το ένδοξο παρελθόν και μεγαλείο της φυλής.

Τιμούμε την επέτειο του ενδόξου ΟΧΙ, επαναβεβαιώνοντας τη σταθερή μας απόφαση να ξεπεράσουμε δυσκολίες και προβλήματα, με συστράτευση όλων των ζωντανών δυνάμεων του Έθνους για την εθνική προκοπή και τη διαφύλαξη των αναπαλλοτρίωτων δικαίων και δικαιωμάτων του Μητροπολιτικού και του Κυπριακού Ελληνισμού».