26/10/12

Ο Βουλευτής κ. Χρήστος Στυλιανίδης αναχωρεί για τις Ηνωμένες Πολιτείες 26/10/2012

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Χρήστος Στυλιανίδης αναχωρεί την Κυριακή για τις Ηνωμένες Πολιτείες για παρακολούθηση των Προεδρικών εκλογών της 6ης Νοεμβρίου 2012, ως μέλος της αποστολής παρατηρητών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ.ΟΑΣΕ).

Ο κ. Στυλιανίδης, ο οποίος θα παρακολουθήσει τη διεξαγωγή των εκλογών στην περιοχή της Ουάσιγκτον-Βόρειας Βιργινίας, θα συμμετάσχει, στις 3 Νοεμβρίου 2012, στο πρόγραμμα παρατηρητών του Τμήματος Ανωτέρων Διεθνών Μελετών του Πανεπιστημίου
Johns Hopkins, το οποίο περιλαμβάνει ενημέρωση για θέματα, που άπτονται της προεκλογικής εκστρατείας και της εκλογικής διαδικασίας στις ΗΠΑ. Στις 4 Νοεμβρίου, ο κ. Στυλιανίδης θα παρακολουθήσει την προεκλογική δραστηριότητα στην Ουάσιγκτον και τη Β. Βιργινία και, στις 5 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με αρμόδιους παράγοντες της προεκλογικής εκστρατείας και της εκλογικής διαδικασίας, καθώς και με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών. Στις 6 Νοεμβρίου, ημέρα των εκλογών, ο κ. Στυλιανίδης θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα του Διεθνούς Ιδρύματος για τα Εκλογικά Συστήματα, το οποίο περιλαμβάνει επισκέψεις σε εκλογικά κέντρα της Ουάσιγκτον, Βιργινίας και Μέριλαντ. Το πρόγραμμα παρατηρητών της Κ.Σ. ΟΑΣΕ θα ολοκληρωθεί στις 7 Νοεμβρίου, με συνάντηση απολογισμού.