26/10/12

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων μεταβαίνουν στο Παρίσι 26/10/2012

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Γαλλίας, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και οι Βουλευτές, μέλη της Επιτροπής κ.κ. Δημήτρης Συλλούρης, Χρίστος Μέσης, Σοφοκλής Φυττής και Φειδίας Σαρίκας μεταβαίνουν την Κυριακή στο Παρίσι, για την πραγματοποίηση επίσκεψης, ανταποκρινόμενοι σε πρόσκληση του Προέδρου της αντίστοιχης Ομάδας Φιλίας με την Κύπρο στη Γαλλική Γερουσία κ. Marc Massion. Την αντιπροσωπία θα συνοδεύει η Πρώτη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κα Μαρίνα Αδαμίδου.

Κατά την παραμονή τους στο Παρίσι, οι Κύπριοι Βουλευτές θα γίνουν δεκτοί από την Αντιπρόεδρο της Γερουσίας κα Bariza Khiari και θα έχουν συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Laurent Fabius και τον Υφυπουργό Eξωτερικών, αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Bernard Cazeneuve. Θα έχουν επίσης χωριστές συναντήσεις στη Γερουσία, με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών, Άμυνας και Ενόπλων Δυνάμεων κ. Danier Reiner και τον Γερουσιαστή, εκ μέρους της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Jean-François Humbert. Θα παρακαθίσουν σε δείπνο εργασίας με τον Πρόεδρο της Ομάδας Γαλλίας-Κύπρου κ. Marc Massion και μέλη της Ομάδας. Στην Εθνοσυνέλευση θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της αντίστοιχης Ομάδας Φιλίας με την Κύπρο κ. Αlain Bocquet. Η αντιπροσωπία θα έχει περαιτέρω χωριστές συναντήσεις με τον Γενικό Διευθυντή, παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις κ. Serge Guillon και με τον κ. Pascal Brice, Διπλωματικό Σύμβουλο του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας κ. Pierre Moscovici.

Οι Κύπριοι Βουλευτές θα επισκεφθούν, εξάλλου, την έκθεση με θέμα «Η Κύπρος από την Προ-Βυζαντινή Εποχή μέχρι το τέλος της Ενετικής Περιόδου», στο Λούβρο και θα παραστούν στα εγκαίνια της έκθεσης «Φύση και Πρόσωπα της Κύπρου», στο κτήριο της UNESCO. Οι εν λόγω εκθέσεις διοργανώνονται στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.