25/7/12

Διαπιστεύθηκε νέα Πρέσβης της Δημοκρατίας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λάος 25/07/2012

Η Πρέσβης κα Ιωάννα Μαλλιώτη, σε επίσημη τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουλίου 2012 στο Προεδρικό Μέγαρο Ho Kham στη Βιεντιάν, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λάος κ. Choummaly Sayasone, ως Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λάος με έδρα το Πεκίνο.


Σε συνάντηση η οποία ακολούθησε την επίσημη τελετή, στην παρουσία του Υπουργού Προεδρίας, του Υφυπουργού Εξωτερικών και άλλων αξιωματούχων, ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λάος καλωσόρισε την Πρέσβη και διαβίβασε θερμούς χαιρετισμούς προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας. Αναφερόμενος στις φιλικές σχέσεις των δύο χωρών ευχήθηκε όπως συνεχιστεί η πολύ καλή συνεργασία σε όλους τους τομείς. Ο Πρόεδρος Sayasone εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του για τη βοήθεια, στήριξη και συνδρομή της Κύπρου στα διεθνή βήματα.

Στην αντιφώνησή της, η Πρέσβης διαβίβασε τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Λάος για τη θερμή υποδοχή. Επίσης, ενημέρωσε για τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ και για τις προσπάθειες της Κυπριακής Κυβέρνησης για εξεύρεση δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.
Ο Πρόεδρος Sayasone επανέλαβε την υποστήριξη της χώρας του στην εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του προβλήματος, σύμφωνης με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και εξέφρασε την ελπίδα όπως οι δύο χώρες συνεργαστούν για την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και Λαϊκής Δημοκρατίας του Λάος.