25/7/12

Πληροφορίες για Κύπριους υπηκόους που πρόκειται να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες 25/07/2012

Οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν στο Λονδίνο από 27 Ιουλίου έως 12 Αυγούστου και από 29 Αυγούστου έως 9 Σεπτεμβρίου, αντίστοιχα.


Οι Κύπριοι πολίτες που θα επισκεφθούν το Λονδίνο κατά τους Ολυμπιακούς ή/και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, προειδοποιούνται ότι το δίκτυο συγκοινωνιών θα είναι υπερφορτωμένο, ειδικά γύρω από τις περιοχές των αθλητικών εγκαταστάσεων. Επομένως, όποιοι Κύπριοι πολίτες προτίθενται να παρακολουθήσουν αθλητικά γεγονότα ή τελετές της εν λόγω διοργάνωσης, θα πρέπει να προγραμματίσουν προσεκτικά το ταξίδι τους και να παρακολουθούν τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για οποιεσδήποτε αποφάσεις που μπορεί να το επηρεάσουν. 



Σημειώνεται ότι δεν προβλέπονται χώροι στάθμευσης για τους θεατές στις αθλητικές εγκαταστάσεις, γι’ αυτό και συστήνεται η χρήση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Η τοπική Αστυνομία και οι τοπικές Υπηρεσίες Ασφαλείας θα λάβουν αυστηρά μέτρα για να διατηρήσουν τους χώρους διεξαγωγής των αγώνων ασφαλείς εφαρμόζοντας τους κατάλληλους περιορισμούς για την προστασία του κοινού. Οι έλεγχοι ασφαλείας θα είναι συχνοί και αυστηροί και στους περισσότερους χώρους, θα γίνονται υπό τη μορφή ελέγχου αεροδρομίου. Η πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης αποτελεί την πιο σοβαρή απειλή για την ασφάλεια των αγώνων. Αυτή τη στιγμή οι αρμόδιες βρετανικές Αρχές ορίζουν τον βαθμό κινδύνου ως «ουσιώδη». Οι Κύπριοι πολίτες συμβουλεύονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συνεργάζονται με την Αστυνομία.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012»: www.london2012.com
Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οι Κύπριοι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Ύπατη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο ή να καλέσουν το 999 σε περίπτωση που χρειαστεί άμεση βοήθεια από Αστυνομία/Πυροσβεστική/Ασθενοφόρο.
Υπάτη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο
της Μεγάλης Βρετανίας και Βορείου Ιρλανδίας
13 St. James' Square
London SW1Y 4LB
Τηλ.:+ 44 207 3214 100
Φαξ:+ 44 207 3214 164/165
E-mail: cyphclondon@btconnect.com
Ιστοσελίδα: http://www.mfa.gov.cy/highcomlondon