20/3/10

Χαιρετισμός του Πρέσβη της Δημοκρατίας κ. Ιωσήφ Ιωσήφ στα εγκαίνια του νέου οικήματος της Πρεσβείας, στην Αθήνα

NEWS AGENCY-VOULI.NET-HELLAS AND CYPRUS NEWS
 Αθήνα 20/03/2010
  Σας καλωσορίζω στη σημερινή εκδήλωση και στο νέο οίκημα της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εκ μέρους όλου του προσωπικού της Διπλωματικής Αποστολής, σας ευχαριστώ που μας τιμάτε με την παρουσία σας. Χαιρόμαστε που είστε μαζί μας για να μοιραστούμε τη χαρά και τα χαμόγελα της σημερινής χαρμόσυνης ημέρας. Η μετακόμιση της Πρεσβείας από το ιστορικό κτήριο της Ηροδότου μας έδωσε χαρά, αλλά και συγκινήσεις. 


Κάποιοι άφησαν ένα κομμάτι της καρδιάς τους εκεί, στο Κολωνάκι όπου εργάστηκαν για δεκαετίες, έζησαν ξεχωριστές στιγμές και έγραψαν ιστορία: την πλούσια ιστορία ενός κτηρίου που στέγασε τη διπλωματική εκπροσώπηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα για μισό αιώνα. Φέτος, που γιορτάζουμε τα 50χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας, κάνουμε το σημαντικό άλμα που μας φέρνει σε αυτό το υπέροχο, λειτουργικό και άνετο οίκημα δίπλα στην Πλατεία Συντάγματος, στην καρδιά της Αθήνας.

Στα νέα μας γραφεία θα συνεχίσουμε να γράφουμε την όμορφη ιστορία της εκπροσώπησης της χώρας μας, υπηρετώντας τη στενή και άψογη συνεργασία με την Ελλάδα. Άλλωστε, δεν να είναι τυχαίο που μας αρέσουν οι γειτονιές των μεγάλων Ιστορικών και μεταφερθήκαμε από την οδό Ηρόδοτου στη Ξενοφώντος. Να μου επιτρέψετε να πω ότι όλο το προσωπικό είναι κατενθουσιασμένο με τους νέους χώρους εργασίας. Είμαστε σε ένα πραγματικά σύγχρονο κτήριο, υψηλής τεχνολογίας και απόδοσης.
Πιστεύουμε ότι είναι αντάξιο και αντιπροσωπευτικό της προόδου και των επιτευγμάτων της Κύπρου στα 50 χρόνια από την ανεξαρτησία της. Πέρα από την κατασκευή και τον εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, θα αναφερθώ σε μια μόνο πτυχή που είναι ενδεικτική της αρτιότητας και της φιλοσοφίας του κτηρίου: είναι ένα μικρό μυστικό που ομορφαίνει τη ζωή όλων μας.

Το κτήριο έχει αρκετούς υπόγειους χώρους στάθμευσης για όλο το προσωπικό. Έτσι, σταθμεύουμε όλοι με άνεση και ασφάλεια. Είναι, λοιπόν, ένα ανθρωποκεντρικό κτήριο, που θα έλεγα εκφράζει τη γενικότερη πολιτική και φιλοσοφία της Κυπριακής Δημοκρατίας για εκσυγχρονισμό με ανθρώπινο πρόσωπο, που σέβεται τον πολίτη και γνοιάζεται για τον εργαζόμενο. Με δύο λέξεις, είμαστε ευτυχισμένοι και υπερήφανοι για το νέο οίκημα της Πρεσβείας μας. Στο πνεύμα αυτής της χαράς και αισιοδοξίας τελειώνω με δυο στίχους κατάνυξης: Ώρα καλή τζ΄ ώρα χρυσή Τζ΄ ώρα ευλογημένη Η νέα η Πρεσβεία μας Νάναι στερεωμένη