20/3/10

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναγορεύθηκε, χθες, Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών

NEWS AGENCY-VOULI.NET-HELLAS AND CYPRUS NEWS
20/03/2010 
Επίτιμος Διδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης αναγορεύθηκε, χθες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό.
 

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «οι θέσεις μας λαμβάνουν υπόψη τόσο τα συμφέροντα των Ελληνοκυπρίων όσο και των Τουρκοκυπρίων, που είναι και οι δυο τους παιδιά της ίδιας μάνας γης, της Κύπρου» καθώς και ότι «προωθούν την ανάμιξη του πληθυσμού, τη συναίνεση, τη συνυπευθυνότητα μεταξύ των δύο κοινοτήτων για το παρόν και το μέλλον της κοινής τους πατρίδας
. Προωθούν τη μετατροπή των Κυπρίων σε πραγματικούς αφέντες στον τόπο τους χωρίς κανένας ξένος να μπορεί να επέμβει στα εσωτερικά ζητήματα της Κύπρου» είπε και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «η λύση του Κυπριακού μπορεί να αποτελέσει μια κατάσταση νίκης για όλους τους εμπλεκομένους. Και πρώτα απ’ όλα για το λαό μας.
Για την Κύπρο» (για πλήρες κείμενος της ομιλίας του Προέδρου Χριστόφια, βλέπετε σημερινό ανακοινωθέν Αρ.3).
Η τελετή άρχισε με προσφωνήσεις του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητή κ. Σταύρου Κουμπιά, του Κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, Καθηγητή κ. Χρήστου Τερέζη, και της Προέδρου του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Καθηγήτριας κας Βενέττας Λαμπροπούλου, ενώ ο Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Σήφης Μπουζάκης, παρουσίασε το έργο του τιμώμενου. Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου, ο Πρέσβης της Κύπρου στη Αθήνα κ. Ιωσήφ Ιωσήφ, Βουλευτές και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Συλλόγων Κυπριακών Οργανώσεων.