30/4/10

* Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για να τελέσω τα εγκαίνια της Παγκύπριας Έκθεσης Αλιείας – Ναυτικό Σαλόνι 2010, η οποία διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά από το περιοδικό «Το Ψάρεμα και τα Μυστικά του», με τη στήριξη και συνεργασία του Δήμου Λεμεσού. *"Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης" Ι.Ι. Μάγερ

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη στα εγκαίνια της 3ης Παγκύπριας ΄Εκθεσης Αλιείας – Ναυτικό Σαλόνι 2010, στη Λεμεσό
30/04/2010
Να μη μεταδοθεί πριν τις 5.30 μ.μ.



Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για να τελέσω τα εγκαίνια της Παγκύπριας Έκθεσης Αλιείας – Ναυτικό Σαλόνι 2010, η οποία διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά από το περιοδικό «Το Ψάρεμα και τα Μυστικά του», με τη στήριξη και συνεργασία του Δήμου Λεμεσού.

Η έκθεση, η οποία καθιερώθηκε το 2008 με στόχο την ενημέρωση των εμπλεκομένων για τα σύγχρονα μέσα θαλάσσιων σπορ και ερασιτεχνικής αλιείας και την προώθηση των θαλάσσιων δραστηριοτήτων οι οποίες είναι στενά συνυφασμένες με τον κατ’ εξοχήν παράλιο χαρακτήρα της πόλης της Λεμεσού, αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη και πιο εξειδικευμένη έκθεση σκαφών, ειδών θαλάσσης και ειδών αλιείας στην Κύπρο. Μια εκδήλωση θεσμός η οποία φιλοδοξεί να φέρει κοντά τους ανθρώπους που αγαπούν το υγρό στοιχείο, παρέχοντάς τους την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στον τομέα και να δουν και να γνωρίσουν από κοντά, συγκεντρωμένα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των εκθετών.

Η μεγάλη επιτυχία της έκθεσης αποδεικνύεται από τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό εκθετών και επισκεπτών. Ελπίζω ότι η φετινή διοργάνωση θα επιτύχει πλήρως το στόχο που έχει τεθεί για τη συγκέντρωση των χρημάτων για την κατασκευή και της δεύτερης ράμπας καθέλκυσης σκαφών προς εξυπηρέτηση των ερασιτεχνών ψαράδων και, γενικά, των φίλων της θάλασσας.

Είναι δε πεποίθησή μου ότι τέτοιες διοργανώσεις προωθούν έμπρακτα το στόχο όλων μας γιατί, αφενός, συμβάλλουν στη δημιουργία ζωντάνιας και κινητικότητας στην αγορά και, αφετέρου, φέρνουν πιο κοντά τους επαγγελματίες του κάθε κλάδου με το ευρύ κοινό, σε ένα ενιαίο χώρο. Ως εκ τούτου, είναι σημαντική η συμβολή τους στην περαιτέρω αναβάθμιση του τομέα, στην ανάπτυξη επιχειρηματικών επαφών και στην προώθηση άλλων παρεμφερών προϊόντων και υπηρεσιών, όπως ο τουρισμός με την προσέλκυση συγκεκριμένων τουριστικών ομάδων από το εξωτερικό.

Παράλληλα, επιβεβαιώνουν, για άλλη μια φορά, την αυξητική τάση που ακολουθεί στη χώρα μας ο θεσμός των εξειδικευμένων εκθέσεων, ο οποίος είναι στη σημερινή εποχή ο πλέον αποδεκτός και αποτελεσματικός τρόπος παρουσίασης και προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών. Σας διαβεβαιώ, λοιπόν, ότι το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού αναγνωρίζει τη χρησιμότητα και την προσφορά του θεσμού αυτού στην οικονομία του τόπου και θα συνεχίσει να τον ενθαρρύνει και να τον στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο.

Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τους διοργανωτές της 3ης Παγκύπριας Έκθεσης Αλιείας – Ναυτικό Σαλόνι 2010 για την άψογη διοργάνωση και να ευχηθώ σε όλους τους εκθέτες και επισκέπτες κάθε επιτυχία.



Σημ: Την ομιλία διάβασε ο Ανώτερος Λειτουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γεώργιος Χ"Αυξέντης.