27/4/10

Εορταστικές εκδηλώσεις της κυπριακής παροικίας στη Ζιμπάμπουε

27/04/2010
Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία το τριήμερο 23 - 25 Απριλίου εορταστικές εκδηλώσεις της κυπριακής παροικίας στη Ζιμπάμπουε. Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν στο Χαράρε από την Ιερά Μητρόπολη Ζιμπάμπουε, την Κυπριακή Αδελφότητα και το Επίτιμο Προξενείο της Κύπρου σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας στην Πρετόρια και επιχορηγήθηκαν από το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας.


Οι εορτασμοί άρχισαν με τα Θυρανοίξια του νεοοικοδομηθέντος Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στην πόλη Μαροντέρα, χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γεώργιου και του πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου.

Στη συνέχεια εγκαινιάστηκε το ομώνυμο ιεραποστολικό κέντρο με την αποκάλυψη αναμνηστικής πλάκας με τα ονόματα των δωρητών για την ανέγερση του Ιερού Ναού και του ιεραποστολικού κέντρου από τον Πρέσβη της Δημοκρατίας στη Νότιο Αφρική κ. Αργυρό Αντωνίου, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Αδελφότητας Ζιμπάμπουε κ. Κώστα Κλωστρή και τον Πρόξενο της Δημοκρατίας στη Ζιμπάμπουε κ. Νέστορα Νέστορος. Ακολούθησε γεύμα και μουσικό πρόγραμμα.

Στις 24 Απριλίου, διοργανώθηκε εκδήλωση στο ελληνικό σχολείο του Χαράρε στην οποία παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ξένοι διπλωμάτες και αρκετοί ομογενείς.

Οι εορτασμοί έληξαν την επόμενη μέρα με Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας Χαράρε, χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε Γεωργίου, ο οποίος στη συνέχεια παρασημοφόρησε τον Πρέσβη κ. Αντωνίου με το Μετάλλιο της Ορθόδοξης Μητρόπολης.