19/2/10

Ο Υπουργός Εμπορίου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

19/02/2010
Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνης Πασχαλίδης συναντήθηκε χθες, στο γραφείο του, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου κ. Γιώργο Χαραλάμπους. Στη συνάντηση συμμετείχε, επίσης, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εμπορίου κ. Χρίστος Μαληκκίδης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ εξετάστηκαν και συγκεκριμένες προκλήσεις που αφορούν στη λειτουργία της Επιτροπής υπό τις σημερινές οικονομικές συνθήκες. Συγκεκριμένα, ο κ. Χαραλάμπους ενημέρωσε τον κ. Υπουργό σχετικά με το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει από μεγάλο αριθμό ξένων επενδυτικών εταιρειών για εγκατάσταση και δραστηριοποίηση στη χώρα μας. Οι προοπτικές προσέλκυσης τους, επισήμανε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, είναι πάρα πολύ καλές και τυχόν επιλογή της Κύπρου ως βάσης διακίνησης των κεφαλαίων και επενδύσεων τους θα επιφέρει, εν μέσω και της δύσκολης περιόδου που διανύουμε, πολλαπλά οφέλη για τη χώρα μας, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Ο κ. Χαραλάμπους ενημέρωσε τον Υπουργό Εμπορίου και για τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ζήτησε τη στήριξη του όσον αφορά την προσπάθεια της για στελέχωση της Επιτροπής ενόψει και του αυξημένου όγκου εργασίας που απαιτείται τόσο για την προσέλκυση των ξένων εταιρειών όσο και για τη μετέπειτα εποπτεία της λειτουργίας τους.

Από πλευράς του, ο κ. Πασχαλίδης υπογράμμισε τη σημασία του ρόλου της Επιτροπής όσον αφορά την προσέλκυση νέων εταιρειών στην Κύπρο και κατά συνέπειαν και το γενικότερο στόχο να καταστεί η χώρα μας διεθνές επιχειρηματικό και επενδυτικό κέντρο. Διαβεβαίωσε δε τον κ. Χαραλάμπους ότι τα μέλη της Επιτροπής μπορούν να βασίζονται στην αμέριστη συμπαράσταση του Υπουργείου Εμπορίου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, στο πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν για το ευρύτερο καλό της χώρας μας.