17/3/22

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε υποψήφιους Ακολούθους του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών


 

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε υποψήφιους Ακολούθους του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα ομάδα υποψήφιων Ακολούθων του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο επίσκεψής τους στην Κύπρο. Στη συνάντηση παρίστατο ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Ιωάννης Παπαμελετίου. Tους υποψήφιους Ακόλουθους συνόδευε ο Διευθυντής της Διπλωματικής Ακαδημίας του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης κ. Γρηγόριος Βασιλοκωνσταντάκης.

Κατά τη συνάντηση, η κα Δημητρίου αναφέρθηκε στις εξουσίες της Βουλής των Αντιπροσώπων και στις δράσεις που αναπτύσσει το σώμα στον τομέα των διεθνών σχέσεων, υπογραμμίζοντας τη σημασία περαιτέρω ενίσχυσης της κοινοβουλευτικής διπλωματίας υπό το φως των σοβαρών προκλήσεων που καλείται σήμερα να αντιμετωπίσει η Ευρώπη και ο κόσμος, προεξάρχοντος του πολέμου στην Ουκρανία.

Εξαίροντας την άμεση και συλλογική αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα τελευταία γεγονότα, η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι η Κύπρος, βιώνοντας για σαράντα οκτώ χρόνια τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής, παραμένει ακλόνητα προσηλωμένη στις αρχές του διεθνούς δικαίου και στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το γεγονός αυτό συνιστά έναν επιπρόσθετο λόγο συμπαράστασης προς το λαό της Ουκρανίας, ο οποίος δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή σκληρά.

Αναφερόμενη στις προτεραιότητες της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Πρόεδρος της Βουλής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα ισότητας, ίσης εκπροσώπησης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναλύοντας τα σχετικά νομοθετήματα που εγκρίθηκαν ή προωθούνται από το σώμα, ενώ έκαμε ιδιαίτερη αναφορά στα θέματα που απασχολούν τις νέες και τους νέους.