20/10/15

Αναγόρευση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού σε Επίτιμο Καθηγητή τ oυ Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) Αθήνας

Αναγόρευση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού σε Επίτιμο Καθηγητή
τ oυ Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) Αθήνας


Στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στην Αθήνα, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής αναγορεύθηκε σήμερα το πρωί, σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) Αθήνας, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα, στην παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, του Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα κ. Κυριάκου Κενεβέζου, της Διοίκησης, των   μελών  του Τμήματος, του   προσωπικού και φοιτητών.  

Στην τελετή, ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Αθήνας Καθηγητής Μιχαήλ Μπρατάκος   αναφέρθηκε στο σκεπτικό της απόφασης της αναγόρευσης του κ. Καδή, η οποία αποφασίστηκε ως ένδειξη αναγνώρισης της διεθνούς προσφοράς του στα θέματα βιολογίας φυτών και διαχείρισης φυσικού περιβάλλοντος. Ακολούθως, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Αθήνας Καθηγητής Παναγιώτης Καδής παρουσίασε την επιστημονική βιογραφία του κ. Καδή και στη συνέχεια ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού αναγορεύθηκε σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών.

Στην αντιφώνηση του τιμωμένου, ο κ. Καδής, αφού τόνισε τους ισχυρούς διαχρονικούς δεσμούς Ελλάδας-Κύπρου και στα εκπαιδευτικά θέματα, προέβηκε σε παρουσίαση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Συνοπτικά, αναφέρθηκε στο Κυπριακό εκπαιδευτικό σύστημα και στα θέματα που αφορούν τη δομή του σχολικού προγράμματος, του περιεχομένου της εκπαίδευσης, του συστήματος διορισμών, επιμόρφωσης και αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Τέλος, σημείωσε ότι η συμβολή της παιδείας στην προσπάθεια επίλυσης του κυπριακού προβλήματος αποτελεί μεγάλη πρόκληση.
Ακολούθως, ο κ. Καδής μετέβηκε στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ Αθήνας, όπου τέλεσε τα εγκαίνια της νέας Ερευνητικής Μονάδας του Εργαστηρίου Αμπελουργίας και Διαχείρισης Αμπελοοινικού Τομέα του Τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Τμήματος, τους χώρους της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής και τις λοιπές εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Αθήνας. Ο κ. Καδής παρακάθισε, επίσης, σε γεύμα, το οποίο παρέθεσε προς τιμήν του η Διοίκηση του Τ.Ε.Ι. Αθήνας.

Ο κ. Καδής επιστρέφει στην Κύπρο σήμερα το απόγευμα.