2/10/15

Ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε περιφερειακής σύσκεψης Κοινοτήτων της Επαρχίας Πάφου στην Κοινότητα Στενής

Ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε περιφερειακής σύσκεψης
Κοινοτήτων της Επαρχίας Πάφου στην Κοινότητα Στενής


Αδιάλειπτο ενδιαφέρον του ΥΠΕΣ για τις Κοινότητες

O Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε σήμερα το πρωί περιφερειακής σύσκεψης Κοινοτήτων της Επαρχίας Πάφου, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Στενής και αφορούσε τις Κοινότητες Γιόλου, Γουδί, Λυσός, Μηλιού, Περιστερώνα, Σκούλλι, Φιλούσα Χρυσοχούς, Χόλη, Χρυσοχού και Στενή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες από αρμόδια Τμήματα του Υπουργείου Εσωτερικών, της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου και άλλων Υπουργείων, για επί τόπου εξέταση των προβλημάτων που απασχολούν τις προαναφερθείσες Κοινότητες. Προσπάθεια του Υπουργείου Εσωτερικών είναι να βελτιωθούν τα πράγματα προς όφελος των κατοίκων στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Ένα αποτελεσματικό μέσο επίτευξης αυτής της προσπάθειας, τόνισε ο Υπουργός απευθυνόμενος στους Προέδρους των Κοινοτικών Συμβουλίων, είναι   η ενίσχυση του θεσμού της συμπλεγματοποίησης υπηρεσιών.

Παράλληλα, ο κ. Χάσικος εξήγγειλε την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας για εκτέλεση έκτακτων και ώριμων έργων.

Στη σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος και συζητήθηκαν διεξοδικά αιτήματα, όπως η συντήρηση και η βελτίωση αγροτικών και αμπελουργικών δρόμων, αντιπλημμυρικά και αποχετευτικά έργα, η βελτίωση αρδευτικών δικτύων, ο εκσυγχρονισμός χωρομετρικών σχεδίων, η κατασκευή γεφυριού, ο   εξωραϊσμός παραδοσιακού πυρήνα κοινότητας.