2/10/15

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρέτισε το Συνέδριο για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρέτισε το Συνέδριο
για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά και την Καινοτομία
στην Παγκόσμια Τεχνολογία στις Τηλεπικοινωνίες


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης χαιρέτισε σήμερα τις εργασίες του Συνεδρίου για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά και την Καινοτομία στην Παγκόσμια Τεχνολογία στις Τηλεπικοινωνίες, που διοργανώνει, μεταξύ άλλων, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων, εξήρε το έργο της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ΙΤU), σημειώνοντας ότι αποτελεί την προμετωπίδα της ανάπτυξης στις επικοινωνίες, από τον τηλέγραφο μέχρι τη σύγχρονη τεχνολογία των δορυφόρων, των κινητών τηλεφώνων και του διαδικτύου.
 
Πρόσθεσε ότι «η Κύπρος έχει καταφέρει να αναπτύξει μια εξαιρετική δορυφορική και υποθαλάσσια καλωδιακή υποδομή, που χρησιμοποιείται για να συνδέει το νησί με τις γειτονικές του χώρες, όπως επίσης και με τον υπόλοιπο κόσμο».

Σημείωσε ότι «μια ψηφιακή ενιαία αγορά θα αυξήσει την προοπτική ανάπτυξης της ψηφιακής οικονομίας, θα δημιουργήσει ευκαιρίας για νέες επιχειρήσεις και θα επιτρέψει στις εταιρείες να εισέλθουν σε μια αγορά 500 εκατομμυρίων ανθρώπων, αυξάνοντας συνεπώς την οικονομική ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική της Κύπρου που άρχισε το 2012 είναι ευθυγραμμισμένη με τους σκοπούς και τις ενέργειες της Ψηφιακής Ατζέντας της Ευρώπης, προσθέτοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία στηρίζει όλες τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επίτευξη της Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς.

«Κάνουμε προσπάθειες για να καταστήσουμε την Κύπρο ένα από τα καλύτερα μέρη διεθνώς, για να αρχίσει και να αναπτύξει κανείς μια επιχείρηση. Δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη ενός ελκυστικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και την απόδοση των εγχώριων και ξένων επενδύσεων», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Πρόσθεσε ότι «για το επιτύχουμε αυτό, έχουμε αναπτύξει μια συνολική αναπτυξιακή στρατηγική μεταρρύθμισης που θα μειώσει τη γραφειοκρατία, θα απλοποιήσει τις διαδικασίες και τους κανονισμούς και θα δημιουργήσει ένα πιο ικανό επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον», σημειώνοντας ότι η Κύπρος έχει θέσει την Ψηφιακή Στρατηγική και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση στην προμετωπίδα των μεταρρυθμίσεών της με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων.  

«Η Κυπριακή Κυβέρνηση είναι απόλυτα δεσμευμένη και έτοιμη για να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ανάπτυξη της ψηφιακής μας οικονομίας και για να ενισχύσει την εμπιστοσύνη στις ηλεκτρονικές συνδιαλλαγές», έτσι ώστε καταναλωτές και επιχειρήσεις να αδράξουν τα οφέλη από τις τηλεπικοινωνιακές τεχνολογίες, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τέλος, επεσήμανε πως «είμαστε επίσης αποφασισμένοι να στηρίξουμε την κυπριακή κοινωνία στο να αναπτύξει τις ικανότητες που χρειάζονται για να συμμετέχει στον ψηφιακό κόσμο των επικοινωνιών».

_____________