20/10/15

Συνεχίζεται η υλοποίηση του έργου μετεξέλιξης της Στέγης Νέας Ελεούσας σε Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών

Συνεχίζεται η υλοποίηση του έργου μετεξέλιξης
της Στέγης Νέας Ελεούσας σε Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών

 
Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, υλοποιώντας   τις δεσμεύσεις τους σε σχέση με το Χρηματοδοτούμενο Έργο από τα κονδύλια του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), και κυρίως της Νορβηγίας, συνεχίζουν την υλοποίηση του Έργου της Μετεξέλιξης της Στέγης Νέας Ελεούσας σε Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών, το οποίο θα λειτουργήσει εντός του 2016.
 
Το πρωτοποριακό Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών θα στεγαστεί στο κτήριο όπου παλαιότερα λειτουργούσε η Στέγη Νέα Ελεούσα, η οποία έχει τερματίσει την λειτουργία της. Το Κέντρο θα φέρει νέα πνοή στην αντιμετώπιση των ατόμων με σοβαρές αναπηρίες και θα παρέχει οργανωμένα και συγκεντρωμένα υπηρεσίες σε ημερήσια βάση, υπό το πρίσμα της πολυθεματικής διάστασης, προσδίδοντας νέα δυναμική στις υπηρεσίες που θα λαμβάνουν οι εξυπηρετούμενοι από το Κέντρο.
 
Οι κτηριολογικές εργασίες γενικής ανακαίνισης και αναβάθμισης των χώρων, ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο 2015 και συνεχίζονται, προκειμένου αυτοί να φιλοξενήσουν την παροχή εξειδικευμένων προγραμμάτων φυσιοθεραπείας, εργοθεραπείας, κινησιοθεραπείας, μουσικοθεραπείας κ.ά., ακολουθώντας συστάσεις και πρότυπα που συνάδουν με τα Διεθνή Πρότυπα Παροχής Υπηρεσιών προς τα Άτομα με Αναπηρίες, ώστε να καταστούν εργονομικά και λειτουργικά κατάλληλοι χώροι για να εξυπηρετήσουν τα άτομα αυτά.
 
Ο υφιστάμενος εξοπλισμός, μαζί με νέο εξοπλισμό που θα αποκτηθεί μέχρι την ολοκλήρωση του Έργου, θα συμβάλουν στην εξατομικευμένη και κατάλληλη προσέγγιση κάθε ατόμου, αποσκοπώντας στην αντιμετώπιση των ιδιαίτερων αναγκών τους, αλλά και στην προαγωγή των δυνατοτήτων τους, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους.
   
Καθοριστικής σημασίας, στην ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Κέντρου, είναι η συστηματική εκπαίδευση των συμμετεχόντων επαγγελματιών και η συνεχής επαγγελματική ανάπτυξή τους, με στόχο να μπορούν να αξιοποιήσουν στον καλύτερο δυνατό βαθμό τις δυνατότητες του χώρου και του εξοπλισμού για εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρίες.   Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί τρία σεμινάρια από τέσσερα που έχουν προγραμματιστεί μέχρι το   τέλος του έτους για τον σκοπό αυτό.

Η προώθηση του όλου Έργου, με συνέχεια και συνέπεια, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης της Κυβέρνησης μέσω του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας στην παροχή υπηρεσιών στα άτομα με σοβαρές αναπηρίες.   Αποτελεί ένα πρόσθετο βήμα στην πραγματοποίηση της μακράς διαδικασίας της κοινωνικής αποκατάστασης και ενσωμάτωσης των ατόμων αυτών, έχοντας στο επίκεντρο τον κάθε εξυπηρετούμενο, για τον οποίο η έγνοια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας ταυτίζεται με αυτή της οικογένειάς του.