12/6/15

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Πάντειου Πανεπιστημίου

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία
του Πάντειου Πανεπιστημίου

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Πρύτανη Γρηγόριο Ι. Τσάλτα και αντιπροσωπεία καθηγητών του Πάντειου Πανεπιστημίου.
Κατά τη συνάντηση, ο κ. Φωκαΐδης, αφού τόνισε τη σημασία που αποδίδει το Υπουργείο Άμυνας στη συνεχή κατάρτιση του προσωπικού, καθώς και την αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης, αναφέρθηκε στο σχέδιο για τη σύσταση Ακαδημίας Άμυνας, Ασφάλειας και Στρατηγικής, η οποία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2016. Η Ακαδημία θα προσφέρει τακτικά, αλλά και ταχύρυθμα ειδικά προγράμματα σπουδών για το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, του Υπουργείου Άμυνας και άλλων φορέων.
Όπως επεσήμανε ο κ. Υπουργός, τεχνική επιτροπή, η οποία αποτελείται από αξιωματικούς και ακαδημαϊκούς, θα αναλάβει το έργο της προετοιμασίας των όρων λειτουργίας και δομής, καθώς και τα προγράμματα της Ακαδημίας. Σχετικό κονδύλι έχει συμπεριληφθεί στον Προϋπολογισμό του 2016.
Για την προώθηση αυτού του στόχου, ο κ. Υπουργός ζήτησε τη συνδρομή και του Πάντειου Πανεπιστημίου, το οποίο διαθέτει μεγάλη εμπειρία και πείρα, λόγω της συνεργασίας του με τη Σχολή Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας.
Από πλευράς του, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, ανταποκρινόμενος θετικά, εξέφρασε την προθυμία του για συνεργασία και προσκάλεσε τον κ. Υπουργό όπως επισκεφτεί το Πανεπιστήμιο.
Την αντιπροσωπεία συνόδευσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick κ. Γιώργος Δημοσθένους.
------------------------

Central Newsroom