12/6/15

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων συμμετείχε στις εργασίες του Συμβουλίου Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών της ΕΕ

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων συμμετείχε
στις εργασίες του Συμβουλίου Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών της ΕΕ

O Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης συμμετείχε στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο στις 11 και 12 Ιουνίου.
Στο πλαίσιο του Συμβουλίου Μεταφορών, χθες, συζητήθηκαν θέματα αεροπορικών και χερσαίων μεταφορών, ενώ στο πλαίσιο του Συμβουλίου Τηλεπικοινωνιών, σήμερα, κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα της Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς και η πρόταση κανονισμού για την Ενιαία Αγορά Τηλεπικοινωνιών.
Σε παρέμβασή του, ο κ. Υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη εξεύρεσης μιας ισορροπημένης συμφωνίας μεταξύ του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία θα ικανοποίει τους καταναλωτές σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της κατάργησης των τελών περιαγωγής σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλα, τόνισε, η συμφωνία αυτή θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα ρεαλιστικό χρονικό πλαίσιο, το οποίο να δίνει την δυνατότητα στους παροχείς να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους, χωρίς να επιφέρουν επιπρόσθετο κόστος στους εγχώριους καταναλωτές.
Ο κ. Δημητριάδης εκπροσώπησε επίσης την Κυπριακή Δημοκρατία στην πρώτη Υπουργική Συνάντηση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Χωρών Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης (ΑΕΣ) για θέματα Ψηφιακής Οικονομίας, η οποία διοργανώθηκε στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, με πρωτοβουλία της Λετονικής Προεδρίας.
Ο κ. Υπουργός καλωσόρισε την πρωτοβουλία της Λετονικής Προεδρίας, αναφέροντας ότι η συνεργασία με τους εταίρους της ΑΕΣ στον τομέα της ψηφιακής οικονομίας μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία των προϋποθέσεων που θα υπερβαίνουν ιδεολογικά και γεωγραφικά σύνορα και να οδηγήσει στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
Τέλος, με την ευκαιρία της συμμετοχής του στο Συμβούλιο, ο κ. Δημητριάδης είχε χωριστές συναντήσεις με τους ομολόγους του από τη Μάλτα και την Ιταλία, με στόχο την προώθηση της υποψηφιότητας του κ. Ανδρέα Χρυσοστόμου στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ).
______________