16/3/15

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε μέλη των Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε μέλη
των Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών


O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, μέλη των Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών (ΟΣΕΟΚ).

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου κ. Κώστας Ρουσιάς, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, είπε ότι ομάδα των οργανώσεων εργολάβων έχει αναλάβει κοινή δράση για ανάκαμψη του κατασκευαστικού τομέα με κοινοβουλευτικά κόμματα και πολιτειακούς θεσμούς, προσθέτοντας ότι κατέθεσαν εισηγήσεις για ανάκαμψη του κατασκευαστικού κλάδου.
Οι συνθήκες στον κλάδο που επικρατούν σήμερα, είπε, μπορούν να συγκριθούν μόνο με αυτές του 1974.

Πρόσθεσε ότι οι εισηγήσεις που κατέθεσε η ομάδα εστιάζονται σε τομείς όπως η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων στο πλαίσιο και του στόχου της ΕΕ για μέχρι και μηδενική κατανάλωση μέχρι το 2020, η πάταξη της αδήλωτης εργασίας η οποία πλήττει τον κατασκευαστικό κλάδο, η παροχή φορολογικών κινήτρων με μείωση του ΦΠΑ στο 5% και μείωση του συντελεστή φορολογίας για όσες επιχειρήσεις ή επιχειρηματίες επενδύουν στην κατασκευαστική βιομηχανία και η δημιουργία Υφυπουργείου Ανάπτυξης το οποίο θα ελέγχει ότι ο κρατικός προϋπολογισμός, σε ό,τι αφορά τα έργα, υλοποιείται.

--------------------