17/12/14

Συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο

Συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη
με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε χθες Τρίτη το απόγευμα στο ξενοδοχείο του στη Νέα Υόρκη τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.

Σε δήλωσή του στον Τύπο, πριν από τη συνάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος περιέγραψε ως το μεγαλύτερο και ωραιότερο δώρο για τα φετινά Χριστούγεννα το γεγονός ότι   έχουμε τον Πρόεδρο μετά από μια σοβαρή επέμβαση, να είναι σε φάση ανάρρωσης, γεμάτος ζωντάνια και έτοιμος να συνεχίσει το πολύ μεγάλο και δύσκολο έργο που έχει στην Κύπρο.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε ευχαριστίες και βαθύτατη ευγνωμοσύνη προς τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής για την ολόψυχη συμπαράσταση, τη ψυχική στάση και ενίσχυση στις δύσκολες ώρες. Συγκεκριμένα απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε:  «Αυτό που θα ήθελα είναι να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για το δικό σας δώρο, τις ευχές και τις προσευχές τόσο τις δικές σας όσο και του κλήρου αλλά και του πληρώματος. Γνωρίζω ότι όχι σε μια αλλά σε δυο περιπτώσεις αναπέμψατε και δοξολογία και προσευχές προς τον Ύψιστο», και κατέληξε: «Σας ευχαριστώ Σεβασμιότατε και αυτή η στενή φιλία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ μας, να είστε βέβαιος ότι θα αποδώσει και αυτά που οφείλουμε προς το έθνος μας, προς την πατρίδα μας ειδικότερα και   γενικότερα προς τον ελληνισμό και όχι μόνο».