26/9/14

Επιχείρηση Μαζικής Διάσωσης (Τρίτη Ενημέρωση)




Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι χθες στις 20:50 ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η μεταφορά και αποβίβαση των 345 κινδυνευόντων ατόμων του σκάφους στο λιμάνι Λεμεσού.


Όλοι οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με το κρουαζιερόπλοιο “SALAMIS FILOXENIA”. Με τον κατάπλου του πλοίου, οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα για την υποδοχή, ιατρική περίθαλψη και φιλοξενία τους σε ειδικό χώρο.

Κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης υπήρξε πλήρης συντονισμός μεταξύ του ΚΣΕΔ Λάρνακας και όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών της Δημοκρατίας καθώς και με τα πλοίο “MINERVA JOY” το οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα στην κλήση του ΚΣΕΔ και συνέδραμε σημαντικά για το αίσιο τέλος της Επιχείρησης.

Εκφράζονται θερμά συγχαρητήρια στον κυβερνήτη και το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου “SALAMIS FILOXENIA” το οποίο υπό αντίξοες συνθήκες ανταποκρίθηκε στην κλήση του ΚΣΕΔ και εκτελώντας πιστά τις οδηγίες και τους διεθνείς κανονισμούς περισυνέλεξε σώους όλους τους κινδυνεύοντες. Η πράξη του αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Με την άριστη εκτέλεση της Επιχείρησης, η Κυπριακή Δημοκρατία απέδειξε ότι είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά οποιαδήποτε δυσμενή κατάσταση η οποία πιθανό να προέλθει από ναυτικό ατύχημα σε όλη την περιοχή ευθύνης της, με άμεση κινητοποίηση και πλήρη συντονισμό των κατάλληλων αεροναυτικών δυνάμεων.


26/9/2014