26/9/14

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εμπορίου, Βιομηχανιών, Ορυχείων και Γεωργίας του Ιράν

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου
Εμπορίου, Βιομηχανιών, Ορυχείων και Γεωργίας του Ιράν


Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, δέχθηκε σήμερα τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εμπορίου, Βιομηχανιών, Ορυχείων και Γεωργίας του Ιράν, κ. Gholamhossein Shafei και Μέλη του Επιμελητηρίου, στα πλαίσια επίσκεψής τους στην Κύπρο για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ).

Κατά τη συνάντηση, έγινε αναφορά στις ανέκαθεν καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και εκφράστηκε η επιθυμία περαιτέρω ενδυνάμωσής τους, ιδιαίτερα στον εμπορικό και οικονομικό τομέα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι η Κύπρος θεωρεί σημαντική τη διατήρηση και ανάπτυξη των σχέσεών της με τις χώρες τις περιοχής, με απώτερο στόχο τη δημιουργία συνθηκών ειρήνης και σταθερότητας. Υπενθύμισε, εξάλλου, ότι η Κύπρος είναι θύμα παράνομης εισβολής, κατοχής και συνεχιζόμενων παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών της και ότι καταβάλλει άοκνες προσπάθειες για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος στη βάση των σχετικών Ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Ο Πρόεδρος του Ιρανικού Επιμελητηρίου τόνισε ότι η Κυβέρνηση της χώρας του στηρίζει τις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου. Ευχήθηκε δε οι συνομιλίες να φέρουν σύντομα θετικό αποτέλεσμα. Επανέλαβε, εξάλλου, το ενδιαφέρον του Ιράν για ενίσχυση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων με την Κύπρο.

__________________