26/9/14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΤ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΤ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΥΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


26/09/2014

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού παρακάθισε χθες το απόγευμα σε συνεδρία, υπό την προεδρία του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, για να εξετάσει τα όσα αναφέρονται στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το 2013. Διεξήχθη μια παραγωγική συζήτηση και αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:
  • Διεξαχθεί έρευνα για τα θέματα που θίγει ο Γενικός Ελεγκτής στην έκθεση του, βάσει της νομοθεσίας.
  • Εφαρμοστεί πολιτική εναλλαξιμότητας των Διευθυντικών Στελεχών του Οργανισμού, στα πλαίσια πορισμάτων της μελέτης για αναδιοργάνωση του Οργανισμού.
  • Ετοιμαστεί και σταλεί αναλυτική απάντηση στο Γενικό Ελεγκτή, για τα θέματα που θίγονται στην επιστολή του, εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί.
  • Προχωρήσει άμεσα η αναδιοργάνωση του Οργανισμού στη βάση της σχετικής μελέτης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.

Ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού θα υποβάλει εισήγηση στο Διοικητικό Συμβούλιο, την ερχόμενη εβδομάδα, για τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν. Στόχος είναι να γίνουν οι απαραίτητες τομές που θα καταστίσουν τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού ακόμα πιο αποτελεσματικό και παραγωγικό.

Η θετική πορεία που ακολουθεί ο τουριστικός τομέας, ενισχύοντας σημαντικά την οικονομία του τόπου μας, χρειάζεται έναν ακόμα πιο παραγωγικό ΚΟΤ που να προσφέρει τις σημαντικές υπηρεσίες του στον νευραλγικό τομέα του τουρισμού.