26/6/14

Απάντηση του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο ΑΚΕΛ

Απάντηση του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας
και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο ΑΚΕΛ


Για άλλη μια φορά το ΑΚΕΛ ασκεί αντιπολίτευση για χάρη της αντιπολίτευσης, ακόμη και σε πολιτικές που είναι ηλίου φαεινότερο ότι στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού μας.

Το ΑΚΕΛ με αφορισμούς απορρίπτει το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ) χωρίς επαρκή δικαιολογία ζητώντας, μάλιστα, στην ουσία τη διαιώνιση της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή, γεγονός που στο τέλος θα ζημιώσει όλες εκείνες τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που θα επωφεληθούν από αυτή τη ριζοσπαστική μεταρρύθμιση της επιδοματικής πολιτικής του κράτους.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ στις σημερινές του δηλώσεις δεν τεκμηριώνει τους ισχυρισμούς του για το νομοσχέδιο για το ΕΕΕ, ακριβώς διότι δεν έχει επιχειρήματα για να το πράξει. Γνωρίζει πολύ καλά ότι το νομοσχέδιο   καλύπτει όχι μόνο εκείνες τις ομάδες του πληθυσμού που ήδη λαμβάνουν δημόσιο βοήθημα, αλλά στοχεύει και στην κάλυψη όλων ανεξαιρέτως των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων των χαμηλά αμειβόμενων εργαζομένων, των εργαζομένων με μερική απασχόληση, των χαμηλά αμειβόμενων συνταξιούχων.

Ταυτόχρονα, το νομοσχέδιο καλύπτει ιδιοκτήτες περιουσιών αξίας μέχρι και 100 χιλιάδων ευρώ, ενώ πολλές άλλες πρόνοιες του που για πρώτη φορά εισάγονται, και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης, έχουν ως στόχο την παροχή βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, διευρύνοντας παράλληλα τις ομάδες του πληθυσμού που θα τυγχάνουν της πρόνοιας του κράτους.

Σε ό,τι αφορά τον κοινωνικό διάλογο για το ΕΕΕ, αυτός έγινε και μάλιστα με τη συμμετοχή όλων των επηρεαζόμενων σε αρκετές συναντήσεις.

Το ΑΚΕΛ διερωτάται πού θα εξευρεθούν τα ποσά για το ΕΕΕ. Την απάντηση η Κυβέρνηση την έχει δώσει δεκάδες φορές. Τα απαιτούμενα κονδύλια θα εξευρεθούν μέσα από εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών, κάτι που η προηγούμενη Κυβέρνηση απέτυχε να πράξει.
___________