26/6/14

Επίσκεψη στην Κύπρο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας

Επίσκεψη στην Κύπρο του Γενικού Γραμματέα
του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας


Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, Πρέσβης Αναστάσιος Μητσιάλης, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο στις 30 Ιουνίου. Κατόπιν πρόσκλησης του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβη Αλέξανδρου Ν. Ζήνων, η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών διμερών πολιτικών διαβουλεύσεων Κύπρου-Ελλάδας.

Οι διμερείς πολιτικές διαβουλεύσεις θα διεξαχθούν στο Υπουργείο Εξωτερικών και κατ’ αυτές θα γίνει επισκόπηση των διμερών σχέσεων Κύπρου-Ελλάδας και θα συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως οι ευρωτουρκικές σχέσεις και η διαδικασία διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Επίσης, θα συζητηθούν διεθνή και περιφερειακά θέματα, όπως η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, την Ουκρανία και οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια καθώς και θεσμικά θέματα της ΕΕ.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, θα γίνει επίσης δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Εξωτερικών.

Το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψης εργασίας του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, στις 30 Ιουνίου, είναι ως ακολούθως:

11:15 – 11:45           Συνάντηση με Πρόεδρο της Δημοκρατίας
12:00 – 12:30           Συνάντηση με Υπουργό Εξωτερικών
12:30 – 13:30          Διμερείς Πολιτικές Διαβουλεύσεις υπό τον Γενικό Διευθυντή, Πρέσβη Αλέξανδρο Ν. Ζήνων.