23/5/14

Yπουργός Εσωτερικών: Ποντιοπιλατική η θέση του ΑΚΕΛ για τη συμμετοχή Τουρκοκυπρίων στις Ευρωεκλογές

Αναφορικά με σημερινή ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για τη συμμετοχή Τουρκοκυπρίων πολιτών στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος επιθυμεί να δηλώσει τα ακόλουθα:
«Η πολιτική του ΑΚΕΛ είναι Ποντιοπιλατική. Εάν το ΑΚΕΛ είχε τόσο έντονες απόψεις επί του συγκεκριμένου ζητήματος, όφειλε να τις είχε εκφράσει με παρρησία στη Βουλή και να τοποθετηθεί ευθαρσώς την ώρα της ψηφοφορίας με ένα ξεκάθαρο ΝΑΙ, αν συμφωνούσε ή με ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ, αν διαφωνούσε.

Αντ’ αυτού, το ΑΚΕΛ επέλεξε να τοποθετηθεί εκ του ασφαλούς κατά την κρίσιμη ώρα της ψηφοφορίας, νίπτοντας τας χείρας του, τηρώντας δηλαδή στάση αποχής! Μια απουσία καθαρής τοποθέτησης για την οποίαν εκ των υστέρων επιδιώκει τα εύσημα, ρίχνοντας, επιπρόσθετα, την ευθύνη στην Κυβέρνηση για την κατάληξη του Νομοσχεδίου που είχε υποβληθεί στη Βουλή!

Να υπενθυμίσω ότι το κυβερνητικό Νομοσχέδιο προέβλεπε την αυτόματη εγγραφή όλων των Τουρκοκυπρίων στον εκλογικό κατάλογο, που απέκτησαν τη νέου τύπου ταυτότητα. Δηλαδή, πέραν των 95.000 Τουρκοκύπριων συμπατριωτών μας θα είχαν το δικαίωμα της ψήφου.

Η σχετική Νομοθεσία που ενέκρινε η Βουλή κατέληξε να είναι αυτή που εφαρμόζεται σήμερα, κατόπιν παρεμβάσεων και τροπολογιών των ίδιων των Κομμάτων επί του αρχικού Νομοσχεδίου της Κυβέρνησης.

Είναι εμφανές ότι το ΑΚΕΛ, μετά την αυστηρώς ουδέτερη στάση αποχής που κράτησε κατά την κρίσιμη ώρα της ψηφοφορίας, εκ των υστέρων φαίνεται να επενδύει σε ψήφους των Τουρκοκυπρίων.

Με την ευκαιρία, εύχομαι στο ΑΚΕΛ και σε όλους τους συμπατριώτες μας καλή ψήφο».