15/5/13

Συμμετοχή του Υπουργείου Εμπορίου στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Hofex 2013», στο Χονγκ Κονγκ 15/05/2013

Το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού έλαβε μέρος στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «HOFEX 2013» που πραγματοποιήθηκε στο Χονγκ Κονγκ στις 7-10 Μαΐου. Η έκθεση αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εκθέσεις στον τομέα των τροφίμων που πραγματοποιούνται στην περιοχή της νοτιανατολικής Ασίας.

Στην έκθεση πήραν μέρος δέκα κυπριακές βιομηχανίες οι οποίες εξέθεσαν τα προϊόντα τους όπως χυμοί, κρασιά, χαλούμι, ζυμαρικά, ξηροί καρποί κ.λπ.

Τα περίπτερα των κυπριακών βιομηχανιών επισκέφθηκαν τόσο υφιστάμενοι όσο και νέοι αγοραστές οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ποιότητα των κυπριακών προϊόντων, και σε ορισμένες περιπτώσεις υπογράφηκαν σημαντικές παραγγελίες. Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές προέρχονταν από το Χονγκ Κονγκ, την Κίνα, τη Σιγκαπούρη, τη Σρι Λάνκα, τη Μαλαισία, την Ιαπωνία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες χώρες.

Αξιοσημείωτο γεγονός από τη συμμετοχή της Κύπρου στην έκθεση αυτή ήταν η βράβευση κυπριακού οινοποιείου, σε ειδικό διαγωνισμό κρασιού που πραγματοποιήθηκε από τους διοργανωτές στα πλαίσια της έκθεσης, με χρυσό μετάλλιο για την κουμανδαρία.

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που επιδεικνύει η αγορά της Άπω Ανατολής για τα κυπριακά είδη, το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού προγραμματίζει να συμμετάσχει το 2014 στη διοργάνωση της ίδιας έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί στη Σιγκαπούρη.